Fairphone 4 5G hivatalos, moduláris, fenntartható és elfogadható árú

A holland Fairphone gyártó visszatért első 5G-s készülékével.

Korábbi készülékeihez hasonlóan a Fairphone 4 5G is nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra. Moduláris, ami megkönnyíti a javítást, és így hosszabb ideig tarthat a frissítések között.

Mammut ötéves garanciát adnak rá pluszköltség nélkül, hogy a vásárlókat arra ösztönözzék, hogy a szokásosnál tovább tartsák meg a készüléket. A szoftveres támogatást is 2027-ig garantálják, a vállalat állítása szerint az Android 15-ig terjedő Android verziókig biztosítják a működést. Ha a chipkészlet nem alkalmas, akkor az utógondozási támogatás keretében javítják.

„Teljesen más megközelítést alkalmazunk az okostelefonok gyártásában” – mondta a Fairphone vezérigazgatója, Eva Gouwens.

„Megváltoztatjuk a készülékek gyártásának és használatának módját. Szeretnénk megkérdőjelezni a készülékek tervezésének hagyományos módját, beleértve azt az elképzelést, hogy a vékonyabb jobb. A fejlesztés kiindulópontja az volt, hogy egy olyan prémium kategóriás, fenntartható okostelefont készítsünk, amely jövőálló, könnyen javítható, tartósnak tervezték, és ezért körforgásosabb és igazságosabb.”

Ami a specifikációkat illeti, a Fairphone 4 5G 6,3 hüvelykes Full HD+ kijelzővel rendelkezik, amelyet Corning Gorilla Glass 5 üveg véd.

Qualcomm Snapdragon 750G processzorral fut, modelltől függően 6 vagy 8 GB RAM-mal. A tárhely 128 GB vagy 256 GB, szintén a választott készüléktől függően.

A hátlapon egy 48 megapixeles főkamera található, amely támogatja a fázisérzékelést. Egy további 48 megapixeles érzékelőt is tartalmaz a makró és ultraszéles fotózáshoz.

Az előlapon egy 25 megapixeles képalkotó található, egy kis bevágásban elrejtve.

A telefon már előrendelhető a Fairphone.com oldalon, ára 499 font / 579 euró vagy 569 font / 649 euró, változattól függően. A 128 GB-os modell szürke színben lesz elérhető, a 256 GB-os modell zöld és zöld pöttyös változatokkal is kiegészül.