Kipróbáltuk a Motorla Edge 40-et

A Motorola Edge 40 Pro alatt – az Egyesült Államokban Moto Edge+ (2023) néven – a Moto Edge 40 található. Ez az úgynevezett szub-zászlóshajó készülék, amely számos meggyőző specifikációt kínál, de nem tartozik a felső kategóriába. Ez az a fajta telefon, amely prémium élményt kínál prémium ár nélkül – és úgy tűnik, hogy a Moto Edge 30 Fusiont frissíti, nem pedig a 2022-es Moto Edge 30 alacsony felszereltségű változatát. Hogy pontosan mi lehet ennek a telefonnak a neve, amikor megjelenik az Egyesült Államokban, nem tudjuk.

A Moto Edge 40 rengeteg vonzerővel rendelkezik, és miután az elmúlt hónapban használtam, ez nem tűnik kompromisszumos telefonnak.

Kialakítás és felépítés

Kétféle színben elérhető bőrfelületek
158,43 x 71,99 x 7,58 mm, 172 g (vegán bőr)
IP68 védelmi besorolás

Bőr már korábban is díszítette néhány telefon hátulját, többek között a Motorola Moto X-et még 2014-ben, de a zászlóshajók kategóriáján kívül nem gyakran. A vegán bőr opció azonnal kiemeli a Moto Edge 40-et az üveg hátlapú készülékek tengeréből. Távol tartja az ujjlenyomatokat, és emeli a készülék általános esztétikáját, valami különleges érzetet ad neki, bár egy hónap használat után találtunk némi kozmetikai sérülést ezen a bőrön – ha nem vigyázol rá, akkor beüt, de egyesek szerint ez ad karaktert.

A kamera dudorát is szeretettel borítja ez a bőr, két hatalmas lencsét hordozva, amelyek hangsúlyosabbak, mint a Motorola zászlóshajójánál, az Edge 40 Pro-nál (vagy Edge+ 2023-nál, ha az USA-ban vagy). A hátlap szélein ívek vannak, amelyek a képernyő ívével találkoznak a széleken a kiváló minőségű kivitelezés érdekében. Mindez IP68-as besorolással védett, így a víz és a por sem fog kárt tenni benne.

A kialakítás szorosan kapcsolódik a Moto Edge 30 Fusion kialakításához, a design és a felépítés nagyjából megegyezik, de a vízállóságot a régebbi telefonhoz képest, amely csak IP52-es volt, megnöveli.

A vegán bőr kivitel az Eclipse Black modellhez kapható (a képen látható módon), de gyanítjuk, hogy a bőrből készült Nebula Green is népszerű lesz, míg van egy hagyományosabb Lunar Blue is, amely akril hátlappal rendelkezik. A bőrből készült modellek néhány grammal nehezebbek és néhány tized milliméterrel vastagabbak, de úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan kompromisszum, amelyet érdemes megkötni.

A Moto Edge 40 sztereó hangszórókkal van felszerelve, egy az alján, egy pedig a képernyő tetején található, Dolby Atmos hangzást kínál, és megpróbálja kiszélesíteni a hangteret. Ezek a hangszórók jól mutatják magukat, és érzékelhető hangerővel jó teljesítményt nyújtanak játék vagy fejhallgató nélküli filmnézés közben.

Kijelző és hardver

6,55 hüvelyk, 2400 x 1080, HDR10+, 144Hz
MediaTek Dimensity 8020, 8GB, 256GB
4400mAh, 68W vezetékes, 15W vezeték nélküli
A Moto Edge 40 előlapján egy 6,55 hüvelykes kijelző található, amely a bal és a jobb szélén ívesen lefelé ível, és középen felül egy lyuk van az előlapi kamera számára. Ez egy műanyag OLED típusú kijelző, 144 Hz-es képfrissítési frekvenciával.

Ez egy szép élénk kijelző, gazdag színekkel, nagyon hasonlóan a nagyobb testvéréhez, a Moto Edge 40 Pro-hoz. Ez azonban nem ugyanaz a kijelző, mivel a zászlóshajó támogatja a Dolby Vision-t, ez a kijelző pedig nem tűnik Vision-tanúsítványnak, csak HDR10+-nak. Ettől függetlenül a HDR-löketet megadja a tartalmak nézése közben, és én a mindennapi használat során nagyszerű kijelzőnek találtam. A csúcsfényerő 1200 nits, ami lenyűgöző, és ez a telefon átvágja a tükröződéseket, amikor kilépsz a ragyogó napsütésbe.

A telefon meghajtásáról a MediaTek Dimensity 8020 gondoskodik. Ezt 8 GB RAM és 256 GB tárhely támogatja. Ez az egyik oka annak, hogy ez egy szub-zászlóshajó készülék, és gyakran a gyártók a MediaTekhez fordulnak, amikor egy megfizethetőbb telefont szeretnének. A Moto Edge 30 Fusion Snapdragon 888+ hardvert kínált, a Dimensity 8020 pedig körülbelül ugyanilyen szinten van, de újabb. Ez is zászlóshajó szintű teljesítményt nyújt, és az, hogy ez MediaTek és nem Snapdragon, nem lehet probléma az Ön számára. Rengeteg Call of Duty Mobile-t játszva ez a telefon remekül szerepelt.

Van egy terület, ahol szerintem lehetne jobb is: amikor a telefonon hotspotoltam, azt tapasztaltam, hogy gyakran azt mondta, hogy nincs kapcsolat, miközben a telefon még mindig gond nélkül csatlakozott az adatszolgáltatásokhoz. Ez azt jelentené, hogy néha be- és kikapcsoltam a hotspotot, hogy kapcsolatban maradjak – de lehet, hogy ezt a funkciót nem mindenkinek kell használnia.